Popis
BrainMax Pure Super kakao z Peru, BIO
BrainMax Pure Super kakao v BIO kvalite neobsahuje pridaný cukor a vyniká intenzívnejšou horkou chuťou. Je to najtučnejšie nealkalizované kakao na trhu s obsahom 20-22 % tuku, v ktorom sú viazané zdraviu prospešné látky. Pochádza z kakaových bôbov zbavených škrupiny a má výraznú, plnú chuť a arómu.
To pravé zlato z Peru!
Kakaový prášok z čistých peruánskych bôbov je bohatý na polyfenoly, teobromín, minerály a zdravé tuky. Obsahuje aj aminokyselinu tryptofán, ktorá sa v tele využíva na tvorbu serotonínu. Kakao je tiež dobrým zdrojom ľahko vstrebateľného železa, čo ho robí obľúbeným medzi vegánmi.
Výhody nealkalizovaného kakaa
BIO kakao z Peru je nealkalizované, čo mu dáva svetlejšiu hnedú farbu. Obsahuje vysoký podiel flavonoidov, ktoré pomáhajú v boji proti voľným radikálom. Zachováva viac prírodných živín, vrátane antioxidantov a minerálov, než alkalizované varianty, pri ktorých spracovaní môže dôjsť k strate niektorých prospešných látok. Okrem toho si uchováva originálnu chuť a arómu, ktorá je bohatšia a intenzívnejšia, čo umožňuje využiť ho v rôznych receptoch s prirodzenou sladkosťou a chuťovými nuansami.
Odroda Criollo
Odroda kakaa Criollo je považovaná za kráľovnú medzi kakaovými bôbmi vďaka svojej výnimočnej kvalite a jedinečnej chuti. Je známa jemnými, komplexnými chuťovými profilmi s ovocnými a kvetinovými tónmi. Hoci tvorí len malý podiel celosvetovej produkcie, jej rarita a náročnosť na pestovanie z nej robia vzácny poklad pre milovníkov kvalitného kakaa.
Nie všetko čomu sa hovorí kakao, je kakao
V Česku a na Slovensku sa pojem kakao používa pre každý presladený nápoj s minimálnym obsahom kakaa. Najkvalitnejšie kakao pochádza z Peru, dedičstva Mayskej civilizácie. Pestuje sa v ideálnych podmienkach tropickej klímy, ktorá umožňuje kakaovníku (Theobroma cacao) dosiahnuť vynikajúcu kvalitu. Táto oblasť je známa tradičnými metódami pestovania, ktoré zahŕňajú organické techniky a udržateľné poľnohospodárstvo, prispievajúc k ochrane životného prostredia a miestnych ekosystémov.
Možnosti použitia kakaa
Na prípravu jednoduchého lahodného nápoja zmiešajte 2-3 polievkové lyžice kakaa s klasickým kravským alebo rastlinným mliekom . V prípade potreby môžete pridať aj adaptogény ako je maca, ashwagandha alebo sladké drievko. Kakao môžete pridať aj do proteínu, dezertov alebo pečenia.
Nutričné hodnoty
Výživové údaje |
na 100g |
Energetická hodnota |
1971 kJ / 471 kcal |
Tuky |
21 g |
– z toho nasýtené mastné kyseliny |
12,5 g |
Sacharidy |
46,75 g |
– z toho cukry |
0,5 g |
Vláknina |
32,5 g |
Bielkoviny |
23,8 g |
Sodík |
28 mg |
Vápnik |
124,10 mg |
Železo |
12 mg |
Draslík |
1,360 mg |
Zloženie: 100% Theobroma kakao prášok, odroda Criollo*. *produkt z ekologického poľnohospodárstva. Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) na etikete.
Krajina pôvodu: Peru
Distribútor: BRAINMARKET sro, Hladnovská 83/93, Ostrava
Skladovanie: Uchovávajte v suchu, chlade a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.