-9%

BrainMax Hydration electrolytes, jablko, 300 g

Kategória: Značka:

Original price was: 21,90€.Current price is: 19,90€.

BrainMax Hydration electrolytes tvorí prírodné iónové formy minerálov na každodenné dopĺňanie životne dôležitých elektrolytov. Obsahuje prírodné iónové formy viac ako 70 minerálov a stopových prvkov z Veľkého Soľného jazera v Utahu s dôrazom na základné elektrolyty: draslík, sodík, horčík, chlorid a vápnik. Optimálna konfigurácia pre doplnenie elektrolytov počas športovej i fyzickej aktivity, ale aj pre bežný deň napr. ráno po prebudení či pri nadmernom potení.


* Darček ku každej objednávke
* Šejker zadarmo pri nákupe nad 100 €
* Doprava zdarma pri nákupe nad 80 €

24 na sklade

Popis

BrainMax Hydration electrolytes

Elektrolyty pomáhajú regulovať prekyslenie organizmu tým, že ako bikarbonáty udržiavajú pH rovnováhu v tele. Príjem elektrolytov je obzvlášť dôležitý v horúcich dňoch, keď sa viac potíme a rýchlo strácame elektrolyty. Rovnako sú dôležité pri saunovaní alebo počas ochorenia. Tento produkt obsahuje taurín, aminokyselinu, ktorá sa výborne dopĺňa s elektrolytmi a spoločne podporujú funkcie nervového systému, energetický metabolizmus, svalové funkcie a reguláciu minerálnej rovnováhy. Elektrolyty sú vo forme sypkého, dobre rozpustného prášku bez obsahu konzervačných látok, cukru alebo umelých sladidiel. Zmes je dochutená iba prírodnou jablčnou arómou a inulínom.

Ako sa prejavuje nedostatok elektrolytov ?

Nízky obsah elektrolytov môže byť spôsobený stresom, konzumáciou alkoholu, fyzickou aktivitou, potením alebo užívaním niektorých liekov. Tento stav môže následne viesť ku kŕčom, svalovým zášklbom, nervozite, závratom, zápche, svalovej slabosti, bolestiam hlavy, búšeniu srdca, oslabenej imunite, únave a pomalšej regenerácii. Dôležitá nie je len prítomnosť elektrolytov, ale aj ich vzájomný pomer.

  • Kŕče a svalové zášklby.
  • Nervozita.
  • Závraty.
  • Zápcha.
  • Únava.
  • Bolesť hlavy.
  • Búšenie hlavy.
  • Pomalšia regenerácia.
  • Oslabená imunita.

Podporte hydratáciu organizmu ľahko a rýchlo!

Elektrolyty sú iónové formy minerálov, medzi ktoré patrí sodík, draslík a horčík. Je bežné, že ich strácame počas dňa, obzvlášť pri fyzickej aktivite alebo v horúcom počasí kvôli poteniuBrainMax Hydration Electrolytes obsahuje tieto elektrolyty vo svojej prirodzenej forme, bez pridaného cukru, umelých sladidiel ani umelých dochucovadiel. Iba elektrolyty vo forme prášku, ktoré sa dajú ľahko primiešať do akéhokoľvek nápoja. Užívanie elektrolytov má okamžité aj dlhodobé pozitívne účinky na energiu, funkciu srdca, mozgu, svalov, rovnováhu telových tekutín, krvný tlak a udržiavanie správneho pH krvi 

  • Vhodné pri športe a akejkoľvek fyzickej aktivite.
  • Určené na rehydratáciu pri strate tekutín.
  • V prípade, že zadržiavate veľké množstvo vody v tele.
  • V horúcich letných dňoch, kedy sa viac potíme a taktiež po saunovaní.
  • Pre fyzicky pracujúce osoby a športovcov.
  • Pre staršie osoby trpiace dehydratáciou.
  • Ak potrebujete podporiť činnosť mozgu (sústredenie, prenos nervových vzruchov).

Elektrolyty a ich vplyv na alkalizáciu

Elektrolyty sú ako tímoví hráči v našom tele, kde každý z nich má svoju špeciálnu rolu, vrátane podieľania sa na alkalizácii. Ide o udržanie správnej rovnováhy v našom tele, konkrétne medzi kyslosťou a zásaditosťou. Keď jeme, telo mení potravu na energiu, čo vytvára odpad, ktorý ovplyvňuje pH nášho tela. Elektrolyty pomáhajú neutralizovať prebytočné kyseliny, čím prispievajú k udržaniu pH tela v ideálnom rozmedzí. Čo sa však stane, ak je v našom tele príliš veľa kyslosti?,

Aktivita zdravých enzýmov klesá, čo oslabuje imunitný systém. Telo má ťažkosti s odolávaním respiračným ochoreniam. Kosti sa stávajú krehkejšími, pretože vápnik potrebný na alkalizáciu sa odoberá z kostného tkaniva. Dochádza k nedostatku energie a pocitom vyčerpania. Okrem toho sa narúša krvný obeh a metabolizmus.

hydratačné elektrolyty vyhody do produktu

Prečo sú pre nás dôležité elektrolyty?

Správna rovnováha elektrolytov a stopových prvkov je zásadná pre zdravie a správnu funkciu tela. Nedostatok alebo nadbytok týchto látok môže viesť k rôznym zdravotným problémom. Preto je dôležité zabezpečiť, aby strava bola vyvážená a obsahovala potrebné množstvo týchto dôležitých živín.

  • Udržujú rovnováhu tekutín v tele: Elektrolyty ako sodík, draslík, chlorid a horčík pomáhajú regulovať a udržiavať rovnováhu tekutín v tele.
  • Podieľajú sa na nervových funkciách: Elektrolyty umožňujú prenos nervových impulzov v tele. Napríklad sodík a draslík sú kľúčové pre funkciu nervových a svalových buniek.
  • Podieľajú sa na regulácii kyslého prostredia: Elektrolyty pomáhajú udržiavať pH rovnováhu v tele.
  • Podporujú svalovú funkciu: Draslík, vápnik a horčík sú dôležité pre normálnu svalovú kontrakciu a relaxáciu.

Aký je rozdiel medzi minerálmi a elektrolytmi?

Samotné minerály pomáhajú vytvárať hormóny, udržujú pod kontrolou srdcový tep, svalovú prácu, zdravie kostí a dokonca pomáhajú pri trávení. Majú na starosť stovky funkcií v tele a pretože si ho nevieme vyrobiť, sme odkázaní na ich príjem. Avšak organizmus je schopný prijať minerály a stopové prvky iba v organickej forme, preto je dôležité poznať formu a pôvod minerálov, ktoré prijímate.

Ako elektrolyty označujeme minerály, ktoré v sebe nesú kladný alebo záporný elektrický náboj (ióny). Sú vo všetkých našich telesných tekutinách, tkanivách a bunkách. Svoj názov si elektrolyty vyslúžili, pretože sú zodpovedné za prenos elektrických impulzov medzi bunkami. Elektrolyty oceníte po tréningu, na výstupe alebo pri akejkoľvek pohybovej aktivite. Dodajú energiu, regulujú krvný tlak, podieľajú sa na rehydratácii buniek, podporujú silu a prácu svalov, podieľajú sa na prenose vzruchu v nervovej sústave, na práci mozgu, regulujú hladinu vody v tele a tým zabraňujú dehydratácii alebo naopak minimalizujú zadržiavanie vody v tele.

Elektrolyty priamo z Veľkého Soľného jazera!

Do Veľkého Soľného jazera v Spojených štátoch pritekajú tri rieky, ktoré z hôr odvádzajú všetky minerály. Odparovaním vody sú minerály v jazere oveľa viac koncentrované a samotné jazero je slanšie ako more. Prvky sa získavajú odparovaním pomocou solárnej energie a vďaka tejto unikátnej technológii spracovania obsahuje zmes vyvážený pomer všetkých dôležitých elektrolytov, vrátane vyššieho množstva sodíka, ktorý potením strácame.

Odporúčané dávkovanie

Zmiešajte 10 g (1 odmerku) s 500 ml vody. Elektrolyty môžete užívať ráno po prebudení, počas cvičenia v posilňovni alebo pri inom športe. Pri nadmernom potení alebo po náročnom tréningu ich môžete užívať pokojne niekoľkokrát denne.

Nutričné hodnoty

Veľkosť dávky: 1 odmerka (10 g)
Balenie obsahuje 30 dávok.
Množstvo v 1 dávke %RHP*
Taurín
2750 mg
***
Koncentrát z Veľkého Soľného jazera
2000 mg
***
Chlorid
1112 mg
139%
Draslík
354 mg
18%
Sodík
308 mg
**
Horčík
98 mg
26%
Vápnik (z citrátu vápenatého)
120 mg
3%
Vitamín B6 (s pyridoxal-5-fofát)
0,8 mg
57%
* % dennej referenčnej hodnoty príjmu
** denná referenčná hodnota príjmu nie je stanovená

Výživové hodnoty na 100 g

Energetická hodnota

1052 kJ / 251 kcal

Tuky

0 g

– z toho nasýtené mastné kyseliny

0 g

Sacharidy

24,27 g

– z toho cukry

6,42 g

Vláknina 96,37 g
Bielkoviny

0 g

Soľ 0 g

Zloženie BrainMax Hydration electrolytes

Inulín, taurín, koncentrát z Veľkého soľného jazera, kyselina jablčná, prírodná aróma, sladidlo: steviol-glykozidy, citrát vápenatý, vitamín B6. Neobsahuje žiadne stabilizátory, či iné balastné látky (éčka).

Skladovanie: Pri izbovej teplote, na suchom a tmavom mieste.

Upozornenie: Výživový doplnok. Nie je náhrada pestrej stravy. Ukladajte mimo dosahu detí. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Pri užívaní prípravku dbajte na pitný režim.

Zostaňme v kontakte!

Získaj prístup k exkluzívnym e-mailom so zľavami a špeciálnymi ponukami.

Ochrana súkromia