-12%

BrainMax Iron Complex, železo bisglycinát, 25 mg, 100 kapsúl

Kategória: Značka:

Original price was: 24,90€.Current price is: 21,90€.

BrainMax Iron Complex, železo bisglycinát je pre telo najlepšie využiteľnou formou a navyše je šetrný k zažívaciemu systému. Komplex je doplnený o aktívnu formu vitamínu B12 a vitamín C v najlepšie využiteľnej liposomálnej forme, ktorý zvyšuje absorpciu železa. Je tiež obohatený o chlorellu v BIO kvalite.


* Darček ku každej objednávke
* Šejker zadarmo pri nákupe nad 100 €
* Doprava zdarma pri nákupe nad 80 €

3 na sklade

Popis

BrainMax Iron Complex, železo bisglycinát

BrainMax Iron Complex je stopový prvok dôležitý pre produkciu červených krviniek, ktoré sa podieľa na krvotvorbe, metabolizme aminokyselín a delení buniek. Železo Bisglycinát je pre telo najlepšie využiteľnou formou a navyše je šetrný k zažívaciemu systému. Synergické pôsobenie s kyselinou listovou zaisťuje správnu krvotvorbu a prispieva k zníženiu únavy a vyčerpania. Komplex je doplnený o aktívnu formu vitamínu B12 a vitamín C v najlepšie využiteľnej liposomálnej forme, ktorý zvyšuje absorpciu železa. Je tiež obohatený o chlorellu v BIO kvalite. Sladkovodná riasa, ktorá sa vďaka obsiahnutému chlorofylu podieľa na tvorbe hemoglobínu. Kapsule sú rastlinné a neobsahujú žiadne balastné látky a plnidlá.

Vysoká vstrebateľnosť železa bisglycinát

Železo je minerál nevyhnutný na tvorbu hemoglobínu, molekuly, ktorá prenáša kyslík do buniek v celom tele pomocou červených krviniek. Iron Complex obsahuje chelátovú formu železa, ktoré má lepšiu biologickú dostupnosť ako anorganické formy. Tie sú v tráviacom trakte rozložené enzýmami a žalúdočnými kyselinami. Okrem lepšej vstrebateľnosti je bezpochyby výhodou, že chelátová forma nespôsobuje zápchu ani žalúdočné problémy.

Čo spôsobuje nedostatok železa

Počas dňa strácame približne 1 mg železa. Vyššia potreba tohto minerálu je dôležitá najmä počas menštruácie, tehotenstva alebo dojčenia, keď sa strata môže zvýšiť až na 2 mg. Nedostatok železa môže viesť k anémii, ktorá sa prejavuje únavou, vyčerpanosťou, vypadávaním vlasov, ale aj bolesťami hlavy, nechutenstvom, suchou pokožkou, tráviacimi problémami, závratmi, poruchami spánku, bledou pokožkou a u žien silnou menštruáciou.

Čo robí železo?

Železo je stopový minerál nevyhnutný pre tvorbu červených krviniek. Podporuje prenos kyslíka prostredníctvom hemoglobínu (červeného krvného farbiva), má významnú úlohu v imunitných procesoch a prispieva k zníženiu únavy, vyčerpania, ako aj kognitívnych funkcií a bunkového delenia.

Synergická kombinácia železa a kyseliny listovej.

Aktívna kyselina listová podporuje imunitný systém, podieľa sa na delení buniek, prispieva k normálnej psychickej činnosti, prispieva k správnemu metabolizmu homocysteínu. Železo sa spolu s kyselinou listovou podieľa na tvorbe červených krviniek a prenose kyslíka do všetkých tkanív tela. Iron Complex obsahuje 200 mcg kyseliny listovej v aktívnej forme methyl folát. Tá je pre telo najlepšie využiteľná a na rozdiel od obyčajnej kyseliny listovej je v našom tele využitá bez strát.

Kto trpí nedostatkom železa?

Medzi skupiny, ktoré sú vystavené vyššiemu riziku nízkej hladiny železa patria jedinci, ktorí často darujú krv, ženy s intenzívnou menštruáciou, ako aj vegetariáni, vegáni, aktívni a pasívni športovci so zvýšenou fyzickou záťažou alebo osoby s gastrointestinálnymi ochoreniami, kde dochádza k nedostatočnému vstrebávaniu vitamínov a minerálov.

25 mg železa vo vysoko využiteľnej forme v každej kapsule

Aby bola suplementácia železa skutočne efektívna, je dôležité užívať ju spolu s kyselinou listovou. Tieto zložky spolupracujú na krvotvorbe, prenose kyslíka v tele a posilňujú imunitný systém. Iron Complex obsahuje aj liposomálnu formu vitamínu C, ktorá zvyšuje absorpciu železa.

  • Chelátová forma železa s výrazne vyššou vstrebateľnosťou.
  • Doplnený o liposomálny vitamín C, aktívne formy kyseliny listovej a vitamínu B12.
  • Navyše obohatené o BIO chlorellu.
  • Neobsahuje žiadne balastné látky a iné aditíva (éčka).
  • 1 kapsula pokryje dennú potrebu železa na celý deň.
  • Rastlinné kapsule.

Nutričné hodnoty

Veľkosť dávky: 1 rastlinná kapsula
Balenie obsahuje 100 dávok.
Množstvo v 1 dávke %RHP*
BIO Chlorella
200 mg
***
Liposomálny vitamín C
80 mg
100%
Liposomálna zmes
34 mg
***
Železo (bisglycinát železnatý)
25 mg
179%
Quatrefolic® glukosamínová soľ kyseliny (6S)-5-metyltetrahydrolistovej obsahujúcej 5-methyltetrahydrofolát (aktívna forma kyseliny listovej)
370 mcg
***
5-methyltetrahydrofolát
200 mcg 100%
Vitamín B12 (methylkobalamín)
50 mcg
2000%
* % dennej referenčnej hodnoty príjmu
** denná referenčná hodnota príjmu nie je stanovená

Zloženie BrainMax Iron Complex

Bio chlorella, liposomálny vitamín C (kyselina askorbová, liposomálna zmes), Quatrefolic® glukosamínová soľ kyseliny (6S)-5-methyltetrahydrolistovej obsahujúcej 5-methyltetrahydrofoláta B12 (methylkobalamín), bisglycinát železnatý. Rastlinná kapsula na báze HPMC. Neobsahuje žiadne balastné látky (éčka).

Odporúčané dávkovanie

Užívajte 1 kapsulu denne ráno na lačno. Pri suplementácii železa odporúčame dvojhodinový rozostup medzi užívaním železa a jedlom obsahujúci vlákninu alebo vysoké množstvo vápnika.

Upozornenie: Výživový doplnok. Nie je náhrada pestrej stravy. Ukladajte mimo dosahu detí. Neprekračujte odporúčanú dennú dávku. Nie je určené deťom do 3 rokov.

Veľkosť balenia: 100 rastlinných kapsúl

Zostaňme v kontakte!

Získaj prístup k exkluzívnym e-mailom so zľavami a špeciálnymi ponukami.

Ochrana súkromia